Видове уреди с транспортни дефекти

Искате да замените старите си електроуреди, но все още не сте взели решение какви да бъдат новите? Не изключвайте все още уредите с транспортни дефекти от вариантите си. Защото в тази статия ще Ви разкажем още малко за тях и как можете да разберете дали търговеца, които Ви ги предлага е надежден.

Много хора все още се колебаят, когато стане въпрос за уреди с транспортни дефекти. Някой се съмняват в качеството им, а други си мислят, че се нуждаят от по-специална поддръжка от обикновените уреди. Както вече Ви споменахме в предната статия, уредите с транспортни дефекти са чисто нови уреди. Те не са били използвани, но са получили наранявания по корпуса или опаковката по време на транспортирането си. Това ги е направило „негодни” за производителя да бъдат продадени в техните магазини. Затова са били бракувани и от там насетне се разпространяват в търговската мрежа като уреди с транспортни дефекти.

В Европа този вид уреди се разделят на няколко класа според степента на получените дефекти. Най-разпространен е клас А. Това означава, че уредът е нов и има незначителни козметични щети в следствие на транспортирането. Те обикновено имат гаранция от 3 години, която покрива стандартните повреди получени при експлоатацията.

Към клас B се причисляват всички уреди, които са получили от леки до сериозни козметични повреди, нарушили маркировката. Например корпуса може да е огънат, да се е надраскал или боята да е била свалена. Те обикновено са получени отново по време на доставката или при работата в склада на производителя. Уредите са били ремонтирани от производителя преди и идват с гаранция от 1 година.

В клас С влизат уреди, които с проявили сериозни дефекти, били са повредени при транспорта, или са били изложени в шоурума на производителя и са се повредили. Тези уреди са претърпели сериозен ремонт и са били бракувано като уреди с транспортни дефекти. Особеното при тях е, че не се доставят с опаковката си и нямат гаранция.

Надяваме се, че сме Ви помогнали да опознаете още малко уредите с транспортни дефекти. Разгледайте нашия онлайн магазин и се убедете сами, че всички уреди в него са от клас А и Ви осигуряваме 3 годишна гаранция!

You may also like

Оставете коментар

13 − nine =