Кои електроуреди използваме най-много през есента и зимата и защо?

Кои електроуреди използваме най-много през есента и зимата и защо?


 

С понижаването на температурите през есента и зимата, поддържането на топлина в дома става цел номер едно за всяко едно домакинство. Понякога е доста трудно да си позволим уред, който ще бъде ефективен и в същото време няма да ни се отрази толкова на сметките за електричество.

Поддържането на топъл дом през зимата често може да се превърне в проблем, защото сметките за електричество нарастват правопропорционално на температурите. Въпреки това, отоплителните уреди работят на пълни обороти, за да затоплят дома Ви и да го направят по-приятно място за прекарване на времето Ви. Има най-различни възможности за увеличаване на притока на топлина, но всичко зависи от това да изберете най-практичния уред за вашия дом.

Конвекторните радиатори

Очертава се тези отоплителни уреди да станат едни от най-търсените през студените дни на предстоящите години. Както сигурно се досещате техния принцип на работа е конвекторният – да нагряват преминаващия през тях въздух. Те са сравнително нови уреди и притежават доста положителни качества и предимства. Едно от тези предимства е малката им дебелина, което е супер, защото може да ги поставите където Ви е удобно и няма да Ви пречат в ежедневието. Друго предимство на тези уреди е по-малкото изсушаване на въздуха, което се отразява на нашето здраве.

Климатик за топъл дом през зимата

Може би в днешно време един от най-разпространените методи да поддържате дома си топъл е климатикът. Много от семействата го намират за удобен и бърз начин да сгреят жилищата си. Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразите при закупуването му е да бъде правилно избран и оразмерен за съответното помещение и да притежава необходима мощност, за да успее безпроблемно да отопли вашия дом дори и в най-студените дни. С напредването на времето климатиците се проектират и създават да осигуряват комфорта и уюта в нашия дом през зимните месеци.

Вентилаторните печки

Те са малки и удобни за затоплянето на определените помещения в нашия дом или офис. Имат висока мощност и вентилатор, които създават бързо усещане на топлина и комфорт. Удобни са, защото са лесно регулируеми. Може би като един от недостатъците на тези уреди е, че отделят вентилаторен шум.

Промишлени калорифери

Съзнателно използвах думата „промишлени”, защото това са доста мощни електрически отоплителни уреди, предназначени предимно за отопляването на помещения като гаражи или по-малки заведения. С тях много лесно и бързо може да се достигне до ефекта локално отопляване, т.е да поддържате една наистина висока температура. Друго предимство, е че имат защита от влагата и може да ги използвате на открито.

Маслени радиатори

Това са няколко свързани помежду си отоплителни тела (глидери), чиято вътрешност е запълнена с минерално масло. Те се затоплят малко по-бавно, но имат по –голяма топлинна инертност, т.е ще продължат да топлят известно време след като сте ги изключили от захранването. Те са нискотемпературни, което ги прави практически безопасни от гледна точка на противопожарната сигурност и също така са удобни за изсушаването на някои материали.
То са едни от основните електроуреди, които може да използвате, за да направите своя дом уютен и комфортен и да се насладите на студените зимни дни, които ни предстоят.

You may also like

Оставете коментар

five × 3 =