Каква е разликата между уредите с дефект и тези втора ръка?

Каква е разликата между уредите с дефект и тези втора ръка?

Съдържание


Когато стане въпрос за ремонт на кухнята, повечето ни клиенти са много взискателни и не са склонни да се примирят с нищо освен най-доброто. В повечето случаи, те идват при нас с ясно изградена концепция и не са склонни да направят компромис с качеството или стила на желаните от тях електроуреди. Затова и избирането на бялата техника може да им отнеме изключително много време. Разбира се, на пазара съществуват редица възможности, сред които са и уредите с транспортни дефекти.

В тази статия ще Ви помогнем да вземете информирано решение, когато закупувате необходимите за дома Ви електроуреди. Освен това ще отговорим на един от най-задаваните въпроси.

Каква е разликата между уредите с дефект и тези втора ръка?

Ако сте обърнали внимание, вероятно сте забелязали как цената на уредите с транспортни дефекти се различава значително от реалната им цена. Понякога разликата може да достигне дори до фрапиращите 50-60% процента.

Най-голямата разлика между двата типа електроуреди е, че уредите с дефекти са чисто нови, но са били повредени при транспортирането си или по време на излагането им в мострената зала на производителя. Дефектите могат да са изцяло козметични – надраскани, с леко разлепени лепенки, корпусът им да е бил огънат леко от удар. В този случай тези продукти се връщат в производствената база и след като се премахнат стикерите им се продават като уреди с транспортни дефекти.

Заслужават ли си електроуредите от втора употреба?

Уредите втора ръка са експлоатирани уреди, които много често могат да бъдат в недобър търговски вид – издраскани, с петна или липсващи части. Търговците рядко могат да кажат колко време са били използвани, затова оставащи им живот е много неясен.

Надяваме се да сме успели да Ви разясним основните разлики между предлаганите на пазара електроуреди. Ако имате въпроси можете да се свържете с нас на телефон: 087 886 7022.

2 Коментари

 • Димитър Савов

  Много добра статия! Аз мисля, че уредите втора ръка си струват, защото могат да се реставрират и в някои случаи могат да излязат по-качествени от новите.

  06.01.2023 at 9:57 Reply
 • Дияна Иванова

  Уредите с транспортни дефекти са обикновено нови уреди, които са били повредени по време на транспортирането им от производителя до магазина или крайния потребител. Тези уреди обикновено са били ремонтирани или поправени, за да се отстранят повредите, но все още могат да имат някои козметични или функционални дефекти.

  От друга страна, уредите втора употреба са уреди, които са били използвани от предишен потребител и след това продадени или дарени на друго лице. Тези уреди обикновено не са нови и могат да имат някои следи от употреба или дефекти, които трябва да бъдат отстранени преди да могат да бъдат продадени отново.

  Общо казано, уредите с транспортни дефекти са обикновено нови уреди с минимални дефекти, докато уредите втора употреба са уреди, които са били използвани от други хора и могат да имат повече дефекти или следи от употреба.

  10.03.2023 at 11:13 Reply
 • Оставете коментар

  19 + 8 =