Създайте мечтаната кухня с уредите за вграждане

Създайте мечтаната кухня с уредите за вграждане

Съдържание

Мечтана кухня с уреди за враждане?

Оформлението на кухнята е много повече от създаването на красив дизайн. Това е основна отправна точка при изграждането на всеки проект.

Няма значение дали става въпрос за реконструкция или изграждане от нулата. Важно е да познавате своето пространство, да знаете неговите особености и недостатъци. Само така ще можете да създадете своята мечтана кухня с уреди за вграждане.

Как позиционирането на уредите за вграждане може да влияе на Вашето удобство?

Всяка кухня отговаря на нуждите на домакинството за готвене, съхранение на храната и хранене. В нея могат да присъстват различни уреди за вграждане – фурна, хладилник,  печка, съдомиялна машина, микровълнова фурна, фризер, абсорбатор и други.

Важно е кухнята да бъде проектирана и организирана за максимална ефективност. Обикновено за Ваше улеснение, тя се разделя на условни работни зони – приготвяне на храната, място за съхранение на тенджери и тигани, съхранение на чинии и прибори за хранене, съхранение на храна, почистване на отпадъци.

Каква е целта на зоните в кухнята?

Целта на тези зони е да позволят да се извършват едновременно определени дейности от няколко души, без да си пречат един на друг. Важно е да можете лесно да преминавате между отделните уреди за вграждане, когато готвите и почистванете.

В зависимост  от зоните, се разпределят и уредите за вграждане. Например най-подходящото място за хладилника е в зоната за съхранение на храната.

Това са само част от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание при разпределяне на уредите за вграждане. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.

2 Коментари

 • Стела

  За да се спести място, повечето хора избират уредите за вграждане. Ние у дома сме точно са такива и сме много доволни. Само хладилника ни не е вграден, защото свободностоящите за по-просторни. Всичко е обособено в съответната зона в кухнята, както ни посъветваха в студиото за дизайн и отделно в магазина за уредите за вграждане.

  12.12.2022 at 10:38 Reply
 • Виктор Борисов

  Много полезна статия! В нашия дом уредите ни за вграждане са изцяло закупени от Технапланет и сме изключително доволни. Уредите за вграждане са много удобни и функционални и спестяват много място.

  01.02.2023 at 9:27 Reply
 • Оставете коментар