Бяла техника с транспортен дефект

Бяла техника с транспортен дефект

Съдържание


Как iPhone предизвиква революция при бялата техника в Индия?

Индия е все още крехък пазар за Apple, особено в сравнение със САЩ, Япония и Европа, или стремглаво набиращият сили Китай. През последните две години обаче компанията успешно налага бранда си в страната. Като резултат, индийските потребители стават все по-запознати с Apple каталога, и в частност – с iPhone. Явно това оказва интересен ефект върху…пазара на хладилници и перални!

Някои наблюдатели определят любопитния феномен като „Ефектът iPhone“. Характерният iPhoneдизайн с металически отенък и изчистен корпус явно са допаднали на индийските потребители. Дотолкова, че те задължително искат да видят същото и в кухнята си.

„Продуктите в металически цветове, със стоманен оттенък и щипка „огледалност“, се продават най-бързо и отбелязват най-значителен ръст в продуктовото ни портфолио“, отбелязва главният маркетинг директор на LG Индия Ниладри Дутта.

И ако за LG “iPhone ефектът“ се измерва с близо 30% от пазарния дял, то при Bosch-Siemens увеличението е от 25% на цели 50%! За сравнение, предпочитанията на индийците към тези цветове и отсенки преди 2 години са били едва 10%.

Какво казват големите производители на бяла техника?

По думите на водещите производители на бяла техника, iPhone несъмнено е най-голямото вдъхновение за изместването към металическите нюанси и стоманения оттенък. Причината се корени в изчистения дизайн и усещането за луксозност, което се създава. Наред с това, металикът е универсален цвят:

той умело се вписва в интериора на всяка кухня с неутралността си.

Но може би това е само началото на „Eфекта iPhone“: индийската мега-корпорация Videocon обмисля вкарването на розово-златист цвят в бъдещата си гама продукти. Естествено, вдъхновение за това ерозовия цвят на iPhone 6s и iPhone 6s Plus моделите. Как ли ще се отрази това на пазара за бяла техника в Индия?

Оставете коментар

twelve − three =