Какво трябва да знаете при избора на фурна за вграждане?

Какво трябва да знаете при избора на фурна за вграждане?

Фурна за вграждане или свободностояща печка? Това е често задаван въпрос от нашите клиенти. Отговорът зависи от нуждите на домакинството и наличното пространство в кухнята.

Несъмнено, вградените електроуреди са все по-популярни на българския пазар. Техните компактни размери и възможност за лесна интеграция, са привлекателни за хората, търсещи стилен дизайн и начин да спестят място. Със своето голямо разнообразие от функционалности, те могат да предложат най-доброто и за Вашата кухня.

Колебаете се на какъв модел да заложите? В тази статия ние, от Технопланет, ще Ви запознаем с особеностите на вградените фурни.

Каква е разликата между вградените и свободностоящите уреди?

Разликата между вградените и свободностоящите уреди се отнася главно до тяхната интеграция в кухненския интериор и външния им вид. Функционално те могат да предложат нужните Ви програми за готвене, ненадминато качество и вкус.

Свободностоящите електроуреди не изискват специална инсталация и могат да бъдат поставени свободно в кухнята. Не са ограничени до едно – единствено място и по всяко време могат да се преместят. Това Ви позволява да не сте зависими от демонтаж, когато е необходимо да правите ремонт или да размествате интериора.

Друга разлика между тях и вградените е, че са малко по-обемисти и големи. Това е недостатък за малки кухни, където основна цел е пестенето на място.

От друга страна, вградените уреди са компактни и лесно могат да се впишат във всеки интериор. Те се инсталират в кухненски шкафове или специално проектирани пространства, като се покриват от кухненски панели. Този дизайн предоставя гладък и изчистен външен вид, който се слива хармонично с общата кухненска естетика.

Позволяват оптимално използване на пространството, тъй като се вписват във вградени мебели, като кухненски шкафове и обшивки.

kakvo-tryabva-da-znaete-pri-izbora-na-furna-za-vgrazhdane

Какво трябва да знаете за вградените фурни?

Монтажът е това, което притеснява много клиенти. Разположението на фурната не влияе на работата й, а единствено на Вашето удобство. Тук трябва да помислите за пространството си и какъв е Вашият стил на готвене. Може би предпочитате котлона и фурната да Ви бъдат на едно място или ще Ви е по-удобно, когато фурната е на нивото на очите.

В зависимост от Вашите предпочитания, фурната може да се вгради в колона на нивото на очите или под кухненския плот в комбинация с котлоните за по-голямо удобство.

Друг въпрос, който вълнува много от клиентите ни е обемът. При различните модели варира между 52 и 75 литра, но най-често срещаният е между 65 и 72 литра.

Удобствата, които предлагат различните модели, са друг важен критерий. Има множество функционалности и удобства, които фурните да притежават. Например – таймер, отброяващ начало и край на готвенето, телескопични водачи, улесняващи изваждането на храната, термосонда за приготвяне на месо, автоматични програми за готвене (рецептурник) и други.

Някои фурни имат и самопочистваща функция. Чрез пиролиза, уредът се нагрява до много висока температура – 500 градуса. По този начин се отстраняват всички замърсявания и остава само пепел. Тя се почиства с леко влажна кърпа.

Енергийната ефективност определя разхода на енергия. Най-икономични са уредите от клас A+. Затова в нашия онлайн магазин сме подбрали енергийно ефективни уреди с най-високо качество и разнообразни функционалности.

Не пропускайте да изберете своята нова фурна още ДНЕС! Разгледайте нашите предложения и открийте своя най-добър помощник в кухнята!